Коминът ви плаче за внимание?

23 септември 2017
Коминът ви плаче за внимание?

Според легендите да те докосне коминочистач, носи щастие. Да ти влезе обаче коминочистач в къщата, е задължително преди всяка зима, ако се отоплявате на твърдо гориво.
През октомври е задължително да се направи профилактика на комина и отпушване. През зимата в коминното тяло се задържат клей и нагар и диаметърът се стеснява 13 - 20 сантиметра. Вакуумът се губи. У нас викат коминочистач чак когато комина вече се е запушил.
Най-много нагар набират донбаски въглища, защото правят повече клей, но по принцип няма значение какво ще гори. На всеки 2 - 3 години коминът се запушва и има нужда от почистване. Почистването на комини е процес за дома или друга сграда, с цел да се повиши ефективността и безопасността на печка, камина, котел или друг източник на топлина. Почистването на комина е необходимо във всяка среда, тъй като количеството на сажди и други химикали, които се събират по вътрешните повърхности могат да бъдат опасни. Креозот и сажди са двата основни материали, които трябва да бъдат премахнати.

Основният инструмент, който се използва за почистване на вътрешността на комина е специална четка ВИЖ ТУК, която има метална или твърда PVC четина. Четката може да бъде много малка, така че да се побере вътре в тръбата или тя може да бъде в рамките на широк крак за по-големи комини. Главата на четката може да бъде оформена като кръг, квадрат или триъгълник. Различните форми четки правят по-лесно почистването на комините.

Нагара или креозот е субстанция, която се получава от изгарянето на дърва или въглища. Съединението се извършва от топлината на огъня и се образува по вътрешната страна на комина. Веществото се натрупва с течение на времето и може действително да доведе до запушване, което не позволява топлината и дима да се издига от комина. Освен това, той е запалимо съединение. Малки искри или висока температура могат да запалят веществото и това да причини пожар във вътрешността на комина. Това натрупване на нагар може да се премахне от вътрешността на комина с четки за почистване на комин. Това обикновено се прави, като се избута надолу от върха на комина, така че в крайна сметка да се събере в камина. Камината разбира се, се запечатва преди почистване, така че да не попаднат замърсявания и сажди в околните стаи.

Никога не слагайте нафталин
Един от най-погрешните митове, които битуват, е, че запушените комини могат да се отпушат, когато хвърлите в огъня нафталин. „Никога не го правете - Като пламне, обгаря цялото коминно тяло и връща пламъка назад.

Комплект за почистване на комин с дължина 7м. може да закупите от тук

Начинът, по който се движите издава неща, за които не предполагате. Маниерите на една жена, както и нейните движения са доста показателни за това, какви са и намеренията и характера като цяло.

прочети още

Какво различава PRO атлета от останалите в залата?

прочети още
ЕСЕННА ДЕПРЕСИЯ? ...
14 октомври 2016

Здравословна и питателна храна и малко хубава музика могат да направят чудеса! Разговор с приятел на кафе, блокче черен шоколад и гореща вана - със сигурност ще освежат мрачните есенни дни!

прочети още
SUMMER PLEASE!
22 април 2016

Summer is comming! Get your NEW LOOK NEW ARRIVAL

прочети още

Коледа се празнува навсякъде по света. Всяка държава има своите традиции и обичаи, своя начин да отпразнува Рождеството на Божия син. Навсякъде обаче неизменна част от празничните дни е украсената коледна елха.

прочети още

В продължение вече на няколко седмици, а може би и месец сте наясно, че имате нужда от нови маратонки или мечтаете за по-добро зимно яке, или за нещо, което липсва в гардероба ви. Прочети повече ...

прочети още

Разгледайте нашата гама от детски обувки тук в Bewear.bg. Предлагаме обувки за всички деца на достъпни цени, плюс много повече. Предназначени са да предпазят детето на сухо и удобно независимо от времето.

прочети още

Модерният бранд SoulCal & Co. носи същността на Калифорния във всяка една колекция с обхват мода. SoulCal се вдъхновява от плаж, планина, слънце и дори самият Golden State.

прочети още

Месец септември е, за всеки това означава няколко неща: Вижте какво ТУК

прочети още

Горещо лято! ГОРЕЩИ МОДЕЛИ! ГОРЕЩИ ЦЕНИ!

прочети още

Очаква ни горещо лято. Още този месец, след като приключат дъждовете, горещините ще дойдат изведнъж. Тенденцията е така да бъде и занапред.

прочети още

Може би сте ги срещали във фитнес залата и ако е така, то със сигурност сте късметлия. Те обаче не са като онези момичета, които лесно може да заговорите, защото нямат време за приказки. А как да се превърнеш от нормално момиче в Hardcore Lady?

прочети още

Ще направим място за новата колекция Пролет/Лято 2016.

прочети още

Back in Stock! Хубавите дрехи не се задържат дълго! Трябва да го имате в гардероба!

прочети още

Скъпи Дами, Bewear.bg Ви поздравява с Празника на Жената. -8% за ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ - Включително на ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ПРОДУКТИ

прочети още
Star Wars Wear Collection
21 февруари 2016

Дългоочакваният ЕПИЗОД 7 от поредицата Междузвездни войни ще донесе на Феновете неповторими емоции. Bewear.bg Ви представя ГАЛАКТИЧЕСКА КОЛЕКЦИЯ облекло само за Фенове.

прочети още